Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Prinssi ja kukka

8.6.2019 12:0013:00

MUSIIKKITEATTERIESITYS (= MUSIIKKISATU)

PRINSSI JA KUKKA     

                                                                                      

Sadussa prinssi haaveilee unessa näkemästään ihmeen kauniista kukasta. Kevään tullen hän lähtee etsimään sitä. Matkalla hän kohtaa lapsia ja ihania kukkia. Prinssi ei kuitenkaan osaa arvostaa niitä. Hän ajattelee ainoastaan unikukkaansa. Viimein hän kohtaa metsämökillä vanhan naisen. Nainen kertoo prinssille, että hän vielä löytää kukkansa. Naisen sanat jäävät prinssin mieleen: ” Mutta muista, että me usein petymme, kun kohtaamme todellisuudessa sellaista, mistä olemme uneksineet.” Kuinka prinssille käy, selviää sadun edetessä kohti loppuaan.

Esityksen kesto: 45 minuuttia

Kirjoittanut  Ingrid Mylo (Kustannus- Mäkelä Oy, 1989)

Sovittanut musiikkisaduksi: Tuuli Paasolainen

Musiikki: Laulut: säv. & san. Tuuli Paasolainen

Huilu- ja pianomusiikki: Satie, Bernhard, Debussy,  Mercadante, Mozart

Esittäjä: Tuuli Paasolainen, MuM/musiikkikasvatuskouluttaja/huilisti /musiikkileikkikoulunopettaja

Tavoite:

Musiikkisadun tavoite on tarjota lapsille vuorovaikutteinen kokemus musiikin äärellä, vahvistaa mm.  kuuntelukasvatusta, osallisuutta, vuorovaikutusta, luovuutta ja lapsen itsetunnon kehittymistä musiikin ja sadun myötävaikutuksella.

Sadun teemoja voidaan jatkaa ryhmissä vielä esityksen jälkeen laulamalla, loruttelemalla, soittamalla, leikkimällä sekä käyttäen kuvataidetta monipuolisesti. Isompien lasten kanssa voidaan keskustella myös sadun opetuksesta.

Kenelle?

Musiikkisatu on suunnattu alle 7 -vuotiaille lapsille.  Se sopii siis loistavasti myös kaikista pienimmille sekä suomea toisena kielenä (S2) puhuville lapsille. Musiikki toimii välittäjänä, vaikka lapsi ei ymmärtäisikään kaikkia sanoja vielä. Myös yli 7 – vuotiaat lapset ovat seuranneet intensiivisesti musiikkisatuesitystä.

Sisältö:

Sadun edetessä lapset laulavat, loruttelevat, soittavat kehosoittimia ja liikkuvat (omalla paikallaan) yhdessä prinssin kanssa. Lapset ovat osa satua ja tämä saa heidät keskittymään sadun eri vaiheisiin. Toteutus on suunniteltu siten, että sopivin välein on liikuntaa ja muuta yhteistä osallistumista. Sadun prinssi soittaa hopeista huilua tarjoten lapsille kiehtovan kuunteluelämyksen. Musiikkisadussa on myös mukana kaunisäänisiä rytmisoittimia elävöittämään sadun sointivärimaailmaa ja tunnelmaa.

Tiedot

Päivämäärä:
8.6.2019
Aika:
12:00 – 13:00
Tapahtumaluokat:
, , ,
Tapahtuma tagia:
, , ,

Tapahtumapaikka

Fallesmanni-sali, Lopen kirjasto
Kauppatie 3
Loppi, 12700 Suomi
+ Google Map