Kunnanjohtajan blogi

Mennyttä ja tulevaa

Kyllä on vuosi mennyt nopsasti – muistan elävästi kuinka päästin reilu vuosi sitten kuluvan vuoden talousarvioehdotukseni käsistäni. Nyt on uusin työntulos pöydällä.

Talousarvioesitykseni on 455 650 e alijäämäinen. Mutta asian kanssa voi elää. Uskallan jo luvata, että teemme tältä vuodelta ylijäämäisen tilinpäätöksen – kiitos maltillisen kustannuskehityksen ja tiukan budjettikurin – eli taseeseen kertyy taas hiukan puskuria tulevaa varten.

Talousarvioesitykseni ei sisällä merkittäviä uusia palveluavauksia tai -supistuksia. Toki jotain uutta on luvassa. Ensi kesänä aloitamme eskareille, 1. ja 2. luokkalaisille tarkoitetun kesäkerhotoiminnan, syksystä lukien tarjoamme 1. ja 2. luokkalaisille mahdollisuuden ip-toiminnan lisäksi myös aamutoimintaan. Työllistymisen tukemiseen, kunnan infran ylläpitoon, digitalisaatioon ja kunnan vetovoimaan panostetaan. Lanseeramme työmatkaliikenteen palvelusetelin. Pyrimme vihdoin ja viimein ottamaan käyttöön kotihoidossa ns. mobiilijärjestelmän.

JOPO-opetus jatkuu, samoin kuntouttavan pienluokan toiminta. Kotihoidon tuen Loppi-lisä säilyy. Kouluverkko säilyy ennallaan. Kirjaston palveluvalikoima monipuolistuu.

Ensi vuonna kunnan kiinteistöjen pihamaille istutetaan juhlavuoden puita. Juhlimme 100-vuotiasta Suomea.

Uusi, keväällä valittava valtuusto siirtyy digitaaliseen aikaan. Luottamushenkilöt saavat päätelaitteet ja kunta luopuu paperisista esityslistoista.

Toivon, että hallitus hyväksyy esitykseni. Siedän toki senkin, jos jotakin muuttavat – kaikki viisaus kun ei asu minun tai muiden virkamiesten päissä.

Ensi viikolla tiedetään millaista kokonaisuutta hallitus valtuustolle esittää. Ja 19.12. valtuusto sitten päättää lopullisesti ensi vuoden toiminnasta ja taloudesta.


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.