Kulttuuri ja vapaa-aika Sosiaalipalvelut

Kunnan Pojat – neljän kunnan yhteistyöhanke tuo musiikin kaikkien ulottuville

Hausjärvi, Hyvinkää, Loppi ja Riihimäki ovat mukana syyskuussa alkaneessa Kunnan pojat -hankkeessa, jonka tarkoituksena on tuoda kulttuuria niiden ulottuville, jotka syystä tai toisesta jäisivät muuten siitä osattomiksi.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt tukea hankkeelle, jota koordinoi Timo Aalto kulttuuripalveluja tuottavasta Artic Cowboys Oy:stä. Artic Cowboys Oy toteuttaa hankkeen yhteistyössä mukana olevien kuntien sosiaali-, kulttuuri- ja työvoimapalveluiden kanssa. Suurin osa hankkeen rahoituksesta tulee ministeriöltä, minkä lisäksi jokainen mukana oleva kunta on antanut mukaan oman panoksensa. Artic Cowboys Oy on toteuttanut vastaavan hankkeen aiemmin Rovaniemellä ja sen lähialueilla Hannu Raudaskosken luotsaamana ja nyt se toteutetaan ensimmäistä kertaa Etelä-Suomessa.

Kunnan Pojat -yhtye esiintyy vanhusten palvelutaloissa, kerhotiloissa, vuodeosastoilla ja muissa kulttuurisessa katveessa elävien kohtauspaikoissa, vaikkapa mielenterveys- tai päihdekuntoutujien ryhmissä. Syyskuusta tammikuuhun neljän kunnan alueella nähdään ja kuullaan yhteensä 140 esitystä, jotka alkoivat maanantaina 10.9. Lopelta. Hankkeen puitteissa Hyvinkäällä ja Hausjärvellä tarjotaan lisäksi työtä paikallisille työttömille ammattimuusikoille kaupungin työvoimapalveluiden toimesta.

Lisätietoja antaa

Tuula Pirinen
kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö
019 758 6035
040 330 6035
tuula.pirinen (at) loppi.fi


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.