Kulttuuri ja vapaa-aika

Kontrabasson Mestarikurssi tuo jousisoitinperheen suurikokoisimman ja matalaäänisimmän soittimen sekä sen nuoret taitajat Lopelle

Lopella on järjestetty vuosina 2015-2017 touko-kesäkuun vaihteessa  kontrabasson mestarikursseja. Kahtena kesänä kurssi järjestettiin Riihisalon idyllisessä kartanomiljöössä. Paikka kuitenkin myytiin ja kesästä 2017 alkaen kurssipaikkana on toiminut Topenon Erän metsästysmaja sekä Jiri Parviaisen koti. Opettajina kurssilla ovat loppilainen Jiri Parviainen sekä pianisti Timo Koskinen. Kontrabassokurssin oppilasmäärä voi olla enintään 10 opetuksen intensiivisyydestä johtuen. Kurssin oleellinen osa on oppilaskonsertit ja niitä on järjestetty vv. 2015-2017 yhteensä 12 ja yleisöllä on niihin vapaa pääsy.

Mestarikurssi on saanut opiskelijoilta erittäin paljon kiitosta. Kurssin intensiivisyys, tuloksellisuus, kurssipaikan rauha ja luonnonläheisyys Lopella on koettu erittäin hienoina, rauhoittavina ja musiikillisesti inspiroivina asioina. Kurssipaikan sijainti keskellä “metsää” on auttanut opiskelijoita ymmärtämään, että me kaikki olemme osa luonnon suurta kiertokulkua ja ilman elävää vuorovaikutusta luontoon elämämme ei ole täysi.

Mitä uutta nyt kesällä?

Tapahtumaa tullaan laajentamaan siten, että Jiri Parviaisen kansainvälisten kontaktien kautta viikon konserttitarjontaan saadaan kansainvälistä väriä. Tänä kesänä on mukana soittajat Saksasta ja Espanjasta. Konsertteja viedään viikon aikana myös metsään, jonne kontrabasson tumma sointi sopii hienosti. Uudeksi konserttipaikaksi olemme saaneet viehättävän ja akustisesti kauniisti soivan Pälsin tilan Kappelin. Kappeli on sahan vanha siistaamo –rakennus Sajaniemessä lähellä Loppijärven rantaa. Mestarikurssin yksi tavoite on avartaa ymmärrystä luonnon monimuotoisuuden hyödyntämisestä luovassa ammatillisessa kehittymisessä.  Luonto toimii monin eri tavoin voimavarojen lähteenä ja näissä konserteissa myös yleisö voi aistia kuinka taide ja luonto kohtaavat.

Keitä mukana?

Lopen kunnan kulttuuritoimi osallistuu tapahtuman järjestelyihin mm. vastaamalla konserttien markkinoinnista ja juoksevien asioiden hoidosta.  Metsästysseura Topenon Erä ry luo puitteet oppilaiden harjoitteluun, majoittumiseen sekä akustisesti hienon laavun konserttipaikaksi. Lisäksi taitavien soittajien esityksiä kuullaan Kari Niemistön isännöimän Pälsin tilan Kappelissa, Lopen kirkossa sekä Lopen kirjaston Fallesmannissa. Nämä konsertit tuovat oman virkistävän lisänsä loppilaiseen  kulttuuritarjontaan.

Taiturit esiintyvät seuraavissa konserteissa

ke 6.6.  klo 19 Joonas Korjus ja Timo Koskinen Lopen kirjaston  Fallesmannissa (os. Kauppatie 3)

to 7.6. klo 19  Nuoret virtuoosit –konsertti klo 19 Pälsin tilan Kappelissa Sajaniemessä  (os. Pälsintie 90)

pe 8.6. klo 19  Kontrabasso kohtaa luonnon -konsertti Topenon Erän metsästysmajalla(os. Tarvontie 127)

la 9.6. klo 16  Mestarikurssilaisten loppukonsertti  Lopen kirkossa

Konsertteihin on vapaa pääsy ja ne järjestää kunnan kulttuuritoimi.  Tervetuloa!

Lisätietoja antaa

Tuula Pirinen
kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö
019 758 6035
040 330 6035
tuula.pirinen (at) loppi.fi

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 0 Kyllä 2 Ei 0

Kommentit on suljettu.