Kansalaisopisto Yleinen

Lopen opiston kuulumisia

Lopen opiston toiminta on hiljentynyt joulun ajaksi ja sekä opiskelijat että opettajat viettävät ansaittua joululomaa.  Opiston kevätkausi lähtee käyntiin tammikuun toisella viikolla. Kursseille ehtii ilmoittautua ensimmäiseen oppituntiin asti ja sen jälkeenkin, mutta kurssin toteutumisen varmistamiseksi on tärkeää, että mukaan haluavat tekevät ilmoittautumisen etukäteen soittamalla opiston toimistoon tai internetissä. Jos ilmoittautuneita on viikkoa ennen kurssin alkua vähemmän kuin seitsemän, kurssi peruutetaan ja ilmoittautuneille tiedotetaan asiasta. Jos opiskelupaikka on tarpeen perua, sekin pitää tehdä hyvissä ajoin eli viikkoa ennen kurssin alkua.

Tammikuusta alkaen opistossa on tarjolla monipuolinen valikoima erilaisia koko kevään kestäviä sekä lyhytkursseja, tässä muutamia tärppejä niistä;

Opisto suosittelee lähtemään rohkeasti mukaan haastamaan itseään teatteriryhmän matkaan. Ryhmä valmistelee esitystä Sajaniemen kesäteatteriin. Tammikuussa aloittaa myös uusi lasten käsityöryhmä, jonka kesto on kolme vuotta. Ryhmä siis aloittaa tammikuussa 2018 ja päättää syksyllä 2020. Myös nelivuotinen lasten kuvataideryhmä alkaa tammikuussa ja jatkuu vuoteen 2021 saakka.

Ruuanlaitosta kiinnostuneet pääsevät tammikuun viimeisenä sunnuntaina tutustumaan keittoihin Auli Pullin vetämällä yhden päivän kurssilla ”Keittojen matkassa maailman ympäri”. Sen sijaan käsitöistä kiinnostuneet pääsevät tilkkutöiden maailmaan Katri Eskelisen vetämällä viikonloppukurssilla 19.–21.1. Maaliskuussa voi tulla harjoittelemaan omia ompelutaitoja lastenvaatekurssilla oman taitotason mukaan Virpi Rantalan johdolla. Kurssi kokoontuu maaliskuun ajan joka torstai koulukeskuksella.

Helmikuussa jatketaan kuvataidelinjalla kun opiston tarjonnassa on ”Ikonimaalausta intensiivisesti II” 10.2.–4.3. Oman itsensä kehittymisestä kiinnostuneille on suositeltava maailmallakin suosittua NLP:n perusteet – kurssia, joka toteutetaan Lopen opistossa 3.-4.helmikuussa. Kurssi soveltuu opetus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, johtajille ja esimiehille, mutta myös kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oman itsensä kehittämisestä.

Vastasyntyneen hieronnassa eli kurssilla nimeltä ”Vauvahieronta” keskitytään pienen vauvan hieronnan ja kosketuksen erityispiirteisiin. Kurssilla saa esimerkiksi neuvoja mahdollisten vatsaongelmien hoidosta sekä kosketuksen ja hieronnan positiivisista vaikutuksista vauvaan. Kurssi kokoontuu 9. ja 16.2. Lopen kirjaston Fallesmanni-salissa.

Maanantai-iltaisin Launosten koululla tanssitaan ja jumpataan lavatanssien tahtiin Liisa Aron johdolla. Lavis on ollut tänä vuonna erityisen suosittu Lopen opistossa ja myös muualla Suomessa.

Keväällä opinto-ohjelmassa on tarjolla useita lyhytkursseja, joihin osallistuminen on edullista ja vähemmän sitovaa. Lyhytkurssit kuten muukin tarjonta löytyy kotiin jaetuista opinto-oppaista sekä internetistä opiston kotisivuilta https://www.opistopalvelut.fi/loppi. Ilmoittautua voi myös puhelimitse 019 758 6770.


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1

Kommentit on suljettu.