Nuorisotilat

Nuorisotilojen aukioloajat löydät välilehdeltä ”nuorisoillat”!

Nuorisotiloilla voi viettää virikkeellistä vapaa-aikaa

Nuorisotiloilla järjestetään avointen nuorisoiltojen lisäksi kerhoja ja tapahtumia. Voit pelata mm. biljardia, pöytäfudista, pleikkaria, Wii:tä, lautapelejä tai kuunnella musiikkia, katsoa telkkaria ja leffoja, seurustella, askarrella tai surffailla netissä. Läksyjen lukemisellekin löytyy varmasti myös rauhallinen paikka.

Tiloilla on yhteisiä sääntöjä, joilla pyritään takaamaan kaikkien turvallisuus ja viihtyvyys. Säännöt ovat nähtävillä jokaisella nuorisotilalla. Nuorisotilojen ohjaajat ovat kotiin yhteydessä, mikäli sääntöjen noudattaminen ei nuorelta suju. Toivottavaa olisi myös, että kotoa oltaisiin yhteydessä ohjaajiin, mikäli kysyttävää tulee. Jos nuori rikkoo nuorisotilojen sääntöjä, pyritään asioihin puuttumaan ensisijaisesti keskustelemalla. Jos keskustelu ei auta, muita keinoja ovat nuorisotilalta poistaminen tai porttikielto määräajaksi. Jos sääntöjen rikkomista tapahtuu toistuvasti otamme yhteyttä kotiin.

Nuorisotilat ovat päihteettömiä

Nuorisotilat ja niiden piha-alueet ovat päihteettömiä alueita, joten alkoholin vaikutuksen alaisena ei tiloille tai sen läheisyyteen voi tulla. Alkoholin hallussapito on tiloilla ja piha-alueella kielletty. Mikäli alaikäinen nuori esiintyy päihtyneenä nuorisotiloissa/nuorisotilojen alueella tai hänen hallustaan löydetään päihdyttäviä aineita, asiasta ilmoitetaan aina huoltajille ja asiasta tehdään lastensuojeluilmoitus. Nuorelle seuraa porttikielto nuorisotiloille 3 viikon ajaksi.

Tupakointi on kielletty nuorisotilojen alueilla

Myös tupakkatuotteiden hallussapito tiloilla on kielletty. Jos nuori rikkoo tupakointikieltoa, saa nuori 3 viikon porttikiellon nuorisotiloille ja toistuessaan kolme kertaa ohjaajat ilmoittavat asiasta vanhemmille.

Energiajuomat

Nuorisotiloilla ei saa juoda energiajuomia, eikä niitä saa myöskään tiloille tuoda.

Vartiomäen nuorisotilan bänditila

Vartiomäestä Oitin nuorisotilalta löytyy bändikämppä nuorten omaa musiikin tekoa ja harjoittelua varten. Bänditiloissa on käytettävissä kunnan hankkimat rummut, kaksi kitaravahvistinta, bassovahvistin, akustinen kitara ja sähkökitara sekä laulumikrofonit ja mikseri. Tilat on tarkoitettu sivistyslautakunnan päätöksellä etupäässä nuorisobändien (alle 18 v.) harjoitustiloiksi ja sinne myönnetään vuosittain harjoitusvuorot. Alaikäisiltä käyttäjiltä tarvitaan vanhempien suostumus. Käyttö on maksutonta nuorisobändeille, muilta peritään seuraavat maksut:

18-29 v. 40€ kuukaudessa (2 tunnin vuoro)
yli 29 v.  80€ kuukaudessa (2 tunnin vuoro)

Tila on käytössä arkisin klo 16.00 jälkeen, niinä päivinä kun Oitin nuorisotilalla ei ole nuorisotilatoimintaa sekä viikonloppuisin klo 9.00-18.00/20.00.

Bänditilan vapaita aikoja voi tiedustella nuoriso-ohjaajalta.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 1 Kyllä 3 Ei 1