Erityisryhmät ja soveltava liikunta

Erityisryhmien liikuntaa ja soveltavaa liikuntaa järjestetään yhteistyössä eri järjestöjen ja kunnan muiden toimialojen kanssa. Se on pääasiassa tavallista terveyttä ja toimintakykyä ylläpitävää ja/tai edistävää liikuntaa ilman kilpailullisia tavoitteita.

Kehitysvammaisten päivätoimintaryhmän kanssa osallistutaan erilaisiin tapahtumiin sekä uinti- ja liikuntamatkoihin. Lisäksi liikuntatoimi osallistuu mm. liikuntapäivien, piirin kilpailujen sekä vammaisten boccia-kilpailujen järjestämiseen.

Etenkin ikäihmisille tarkoitettuja uinti- ja vesijumppamatkoja Tervakosken uimahallille järjestetään tiistaisin tammi-maaliskuun ja loka-joulukuun ajan. Linja-auto kiertää taajamien kautta (Oitti 10:00, Hikiä 10:15 ja Ryttylä 10:35) ja mukaan voi tulla kuka tahansa. Kuljetus- ja vesijumppamaksuna autossa peritään 5€ maksu (tasaraha), minkä lisäksi jokainen osallistuja maksaa itse uimahallimaksun. Paluukuljetus lähtee 12:40.

Oitin terveysaseman fysioterapia järjestää omia erityisliikuntaryhmiä. Lisätietoja saa arkisin 7.30-13.00 välillä numerosta 019 758 5700.

Hausjärven kansalaisopisto järjestää erilaisia jumpparyhmiä ikäihmisille. Lisätietoja 019 758 6770 tai 019 758 6771.

Ikäihmisten ulkoilutustapahtuma pidetään vuosittain toukokuussa Oitin Lehtimajoilla. Tarkoituksena on tarjota ikäihmiselle ulkoilumahdollisuus sekä löytää uusia vapaaehtoisia ulkoiluttajia esim. kuukausittaiseen ulkoiluttamiseen.

Hausjärven kunta jatkaa Voimaa vanhuuteen-ohjelmaa, minkä tarkoituksena on tukea etenkin vielä kotona asuvia henkilöitä, joiden toimintakyky on jo alentunut. Hankkeen avulla Hikiään ja Oittiin on perustettu ryhmät ja muita on suunnitteilla.

Hikiän, Oitin ja Ryttylän kuntosaleissa on tarjolla edullisia kuntosalivuoroja ja laitteiden käyttöä opastetaan tarvittaessa.

Lehtimajojen pihalla on yksi Suomen ensimmäisistä senioripuistoista, missä on ikäihmisille soveltuvia liikunta- ja kuntoiluvälineitävälineitä. Alue on vapaasti käytettävissä vaikkapa vierailujen yhteydessä.

Kunta jakaa syksyisin uimalippuja 65 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille hausjärveläisille.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1