Ratamo-kirjastojen e-kirjapalvelu

Ratamo-kirjastojen e-kirjapalvelusta on otettu käyttöön uudistettu versio, joka helpottaa e-kirjojen lukemista ja lainaamista. Uusi Ellibs-kirjasto on itsenäisenä verkkopalveluna toimiva ympäristö, joka ei vaadi erillisiä asennuksia. Ellibs-kirjaston kokoelmaan pääset alla olevasta kuvakkeesta.

eKirjasto

 

Uudemmat e-kirjat ovat ePub-muodossa ja lainassa olevia voi myös varata maksutta ja saapuneesta varauksesta ilmoitetaan sähköpostitse. Vanhemmat kirjat ovat pdf-muotoisia ja ne ovat luettavissa erillisen lukuohjelman avulla. Niitä ei voi myöskään varata.

Ratamo-kirjastoilla on Ellibs-kokoelmassaan noin 2000 kirjaa ja äänikirjaa. Kokoelmaa täydennetään jatkuvasti. Tarjolla on kaunokirjallisuutta ja tietokirjallisuutta sekä aikuisille että lapsille. Myös uudempaa kotimaista kirjallisuutta on tarjolla.

E-kirjojen laina-aika on joko 12 tai 14 vuorokautta ja ne palautuvat lainasta automaattisesti. Näin ollen niistä ei kerry myöhästymismaksuja. Lainan voi halutessaan palauttaa myös aiemmin.

  • Helpoin tapa lukea tai kuunnella e-kirjaa on avata se suoraan selaimeen.
    Tällöin riittää kirjautuminen palveluun kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Tarvitset myös nettiyhteyden.
  • Voit myös ladata Ellibs-sovelluksen laitteesi sovelluskaupasta ja lukea kirjoja sitä kautta. Mobiilisovellusta käytettäessä tarvitset myös kirjastokorttisi pin-koodin.
  • Jos haluaa lukea e-kirjaa ilman verkkoyhteyttä vaikkapa matkalla, niin sen voi ladata omalle laitteelle.
    Tällöin tarvitaan erillinen ladattava lukuohjelma ja Adobe-tili. Ellibsistä löytyy palvelun käyttämiseen hyvät ohjeet.

Lisätietoja ja ohjeita saa palvelun sivulta https://www.ellibslibrary.com/ratamo.  Kokoelmaan pääsee myös Ratamo-verkkokirjastosta http://193.184.58.34:8005/?formid=find2 tai kirjastojen verkkosivuilta. Ratamo-kirjastoihin kuuluu Hausjärvi, Hyvinkää, Nurmijärvi ja Riihimäki.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 6 Ei 9 Kyllä 6 Ei 9