Kirjasto pyörillä

Hausjärven kirjastoauto Fannyn huomaa varmasti – se on pirteän oranssinpunainen kirjasto pyörillä. Nimensä se on saanut Fanny Nummiselta (1899-1979). Hän oli Hausjärven kunnanvaltuuston arvostettu jäsen yli 54 vuotta. Tämä on epävirallinen naisten Suomen ennätys.
Kirjastoauto tekee tärkeätä kirjastotyötä palvellessaan Hausjärven taajamia ja kyliä. Voit varata Hausjärven pääkirjaston aineistoa maksutta kirjastoautosta noudettavaksi.
Fanny on Hausjärven neljäs kirjastoauto. Sen edeltäjiä olivat Aapeli (1969-1983), Kajanteri (1983-1997) ja Oiva Aatos (1997-2009). Niiden nimet olivat perua Aapeli Saarisalolta, Kalle Kajanderilta ja Oiva Keskitalolta.

Tulevia poikkeuksia aikataulussa

Kirjastoauto ei aja tiistaina 21.6., koska auto on kahden päivän remonttireissulla korjaamolla. Polttoainekiskon korjaamiseksi auton moottoria on purettava, ja tämä on työläs toimenpide.

Kirjastoauto ajaa kesällä tavanomaiset alkuviikon iltalenkit mutta on poissa ajosta ns. koululenkkipäivät eli torstait ja perjantait. Hyvää kesää kaikille!

Kirjastoauton reittiselostukset

Parittoman viikon maanantaina auton lenkki suuntautuu Ryttylään päin. Parittoman viikon tiistaina auto liikkuu Mommilan ja Haminankylän suunnalla. Parittomana keskiviikkona Fannylla on huoltopäivä.

Parillisella viikolla ajoa on kolmena ensimmäisenä päivänä. Maanantaina aineisto kulkee Monnissa ja Hikiässä. Tiistaina Fanny suuntaa Nyryyn ja Kuruun. Keskiviikkona ollaan Ryttylässä, Turkhaudalla, Puujaassa, Hikiässä sekä Kallion alueella.

Torstaisin ja perjantaisin kirjastoauto ajaa aina samat ns. koululenkit. Torstaisin auto suuntaa Hikiään, Kirkonkylälle ja Ryttylään. Perjantaisin vuorossa ovat Hikiä ja Monni.

Tarkan aikataulun näet vasemmalla avautuvasta linkistä ja toukokuussa joka kotiin Hausjärvellä jaetusta asukaslehdestä.

Korona

Kirjastoautossa tulee asioida terveysturvallisuus huomioiden.

Kirjastoauton yhteystiedot

Kirjastoautossa työskentelee kirjastoautonkuljettaja-virkailija Timo Lähteenmäki.

Kirjastoauto
040 330 6792
kirjastoauto@hausjarvi.fi

Timo Lähteenmäki
Kirjastoautonkuljettaja-virkailija
040 620 9374

Kirjastoautosta voit lainata

  • kirjoja
  • lehtiä
  • cd-levyjä ja dvd-levyjä
  • lasten ja aikuisten äänikirjoja
  • pelejä: elektronisia ja lautapelejä

Verkkokirjasto ja kirjastoauto ovat kätevä yhdistelmä. Etsi ja varaa haluamasi aineisto verkkokirjastosta. Kirjastoauto kuljettaa aineiston luoksesi.
Kirjastoauton lainoja voit palauttaa auton lisäksi kaikkiin Ratamo-kirjastoihin (Riihimäki, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi).

Ratamo-kirjastojen varausmaksut

Oman kunnan kirjaston (kirjastoauto ja pääkirjasto) varaukset ovat maksuttomia.
Varaus Ratamosta maksaa 2 €. Ratamo-varauksella tarkoitetaan Ratamo-kimpasta ja Kirkes-kimpasta tilattuja lainoja.

Noutamattomat varaukset:
Oman kunnan kirjastojen varaukset 1 €.
Lasten- ja nuortenosaston aineiston varauksista ei peritä maksua.
Kaikista Ratamo-varauksista 2 €.

Kirjastokortti

Kortin uusiminen maksaa aikuisilta 2 € ja lapsilta 1 €. Kirjastokortillasi voit lainata kaikista RATAMO-kirjastoista. Kirjastokortin ulkoasu uudistui toukokuussa 2021. Vanhat kortit toimivat edelleen täysin normaalisti.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 11 Ei 12 Kyllä 11 Ei 12