Ajankohtaista kirjastossa

Kirjaston kesä

Kesä-elokuussa pääkirjasto on muuten avoinna normaalisti mutta lauantaisin kiinni. Kirjastoauto ajaa kesällä tavanomaiset alkuviikon iltalenkit mutta on poissa ajosta ns. koululenkkipäivät eli torstait ja perjantait. Hyvää kesää kaikille!

Kahvila Suomi

Kahvila Suomi kokoontuu pääkirjastossa myös kesällä joka keskiviikko klo 17-18. Kahvila Suomi on Suomeen muualta muuttaneiden ja suomea äidinkielenään puhuvien vapaa keskusteluryhmä. Ryhmän tarkoitus on tutustuttaa ihmisiä toisiinsa ja auttaa ihmisiä oppimaan suomen kieltä. Tervetuloa mukaan!

Unelmien paikka -näyttely esillä kesän ajan

Mitä nuoret toivovat omalta kotikunnaltaan Hausjärveltä? Meidän maaseutumestat -hanke (2022) järjesti Hausjärvellä toukokuussa nuorten työpajoja, jossa tutustuttiin taiteen kautta vaikuttamiseen ammattitaiteilija Riina Salmen ohjauksessa. Kohderyhmä oli 13-20-vuotiaat nuoret, osallistujia oli 7, iältään 14-19-vuotiaita. Nuorten yhdessä valmistama unelmien paikka näyttely on esillä kirjastossa kesän ajan toukokuusta elokuun loppuun.
Työpajan ydin oli tarjota ääni ja tila nuorille: Mitä ja minkälaista muutosta he toivovat omalle paikkakunnalleen? Mihin halutaan vaikuttaa? Sisältö on tullut osallistujilta ja ammattitaiteilija fasilitoinut prosessia.
Projektin tiimoilta työpajoja järjestetään seitsemässä muussa kunnassa. Muita kuntia ovat Espoo, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi, Riihimäki, Tuusula ja Vantaa. Projekti toteuttaa turvallisen tilan ja yhdenvertaisuuden periaatteita. Hanke on saanut rahoitusta Emo ry:ltä, EU:n maaseuturahastosta ja Hämeen ELY-keskuksesta.

Lautapelikerhon kesä

Lautapelikerho kokoontuu lauantaisin mutta kesäkokoontumisten paikka on vielä auki. Ilmoitamme, kun paikka ja aika selviävät. Lisätietoja myös lautapelikerhon vetäjältä: Timo Jumppanen, 044 9868 654.

Lehtikahvila

Paikallisten yhdistysten ylläpitämä kirjaston Lehtikahvila on kesätauolla siten, että ensimmäinen syksyn kahvila starttaa 24.8. klo 12-18. Silloin kahvilaa pitävät Hikiän Martat. Lehtikahvilan väki toivottaa kirjaston asiakkaille hyvää kesää!

Kirjaston näyttelyt

Lukusalissa on esillä ystävyyskaupunkimme Naien meille lähettämiä japaninkielisiä kirjoja ja muistoesineitä. Lisäksi esillä on lukuisia vaihtuvia aineistonäyttelyitä, joista voi poimia luettavaa, katsottavaa ja kuunneltavaa.

Poistokirjoja myydään tapahtumissa

Myymme poistokirjoja osana erilaisia tapahtumia tai muuten rajoitetun ajan. Myynnistä kerrotaan kirjaston nettisivuilla, Facebookissa, Instagramissa ja uutiskirjeessä.

Terveystilanne

Suosittelemme edelleen noudattamaan hyviksi havaittuja käytäntöjä vain terveenä liikkumisesta ja käsihygieniasta. Voit tulostaa koronapassin kirjastossa maksutta. Muut tulosteet ja kopiot ovat edelleen maksullisia.

Lukupiiri

Kevään lukupiiri on päättynyt. Lukupiiri jatkaa jälleen syksyllä. Päivämäärät ja kesäkirja julkaistaan tällä sivulla pian.

Kirjoittajaryhmä Melleriinit

Kirjoittajaryhmä Melleriinit ottaa uusia jäseniä jälleen syksyllä. Melleriinit toivottaa kaikille lukijoille ja kirjoittajille hyvää kesää!

Novellikoukku & nukkekotiaskartelu

Ryhmät ovat kesätauolla. Kokoontumiset jatkuvat jälleen syksyllä.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 0 Kyllä 2 Ei 0