Pääkirjasto keväällä

Hausjärven kirjasto on osa Ratamo-kirjastokimppaa

Hausjärven kirjaston muodostavat pääkirjasto Oitissa Sykärintorilla ja kirjastoauto Fanny. Kirjaston ja kirjastoauton kirjojen lainaaminen on asiakkaillemme maksutonta, Hausjärven kirjasto kuuluu Ratamo-kirjastokimppaan. Siihen kuuluvat lisäksi Riihimäen, Hyvinkään, Lopen ja Nurmijärven kirjastot. Ratamo tekee läheistä yhteistyötä Kirkes-kirjastokimpan (Mäntsälä, Järvenpää, Kerava ja Tuusula) kanssa. Lainat muualta Ratamo-kimpasta sekä Kirkes-kimpasta maksavat asiakkaillemme kaksi euroa.

Kirjastokortti

Kirjastokortin saat pääkirjastosta Oitista, kirjastoauto Fannysta tai mistä tahansa Ratamo-kimpan muusta yksiköstä. Kortti hankitaan täyttämällä kirjastokorttihakemus ja todistamalla henkilöllisyys kuvallisella henkilötodistuksella. Alle 15-vuotias lapsi tarvitsee kortin saadakseen takaajan, jonka tulee täyttää omat tietonsa korttihakemukseen ja allekirjoittaa se.

Kortin hankkija sitoutuu noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Uudelle asiakkaalle kirjastokortti on maksuton. Kadonneen tai rikkoutuneen kortin uusiminen maksaa aikuisilta kaksi euroa ja lapsilta euron. Kirjastokortillasi voit lainata kaikista Ratamo-kirjastoista. Kirjastokortin ulkoasu uudistui toukokuussa 2021. Vanhat kortit toimivat edelleen täysin normaalisti.