Perhe hiekkalaatikolla

Perusturvalautakunnan strategia

 

 

Tuemme kuntalaisia erilaisissa elämänvaiheissa ennaltaehkäisevästi, asiakaslähtöisesti ja palveluhenkisesti järjestämällä lakisääteiset sosiaalipalvelut, käyttämällä vaihtoehtoisia palvelujen järjestämistapoja sekä tukemalla omaehtoista vastuunottoa siten, että perusturvallisuus säilyy.

Lastensuojelun virka-aikainen puhelinpäivystys

klo 8-16 numerossa 046 923 1556

 

Lapsiperhepalvelujen palveluohjaus ja -neuvonta klo 9-15 numerossa 050 401 6502

Virka-ajan ulkopuolella voi hätätapauksissa ottaa yhteyttä hätänumeroon 112. Apua antaa myös Kanta-Hämeen sosiaalipäivystys, josta tulee sosiaali- ja kriisipäivystys.

Linkki Kanta-Hämeen sosiaalipäivystykseen

Muissa asioissa ota yhteyttä työntekijöihin puhelimitse. Tapaamiset sosiaalitoimiston työntekijöiden kanssa aina ajanvarauksella.

Maakunnalliseen kuljetuspalveluun muutoksia 1.7.2022 alkaen

 

Kanta-Hämeen maakunnallisen kuljetuspalvelun (makupa) palveluntuottaja muuttuu. Uutena palveluntuottajana aloittaa 1.7.2022 Taksi Helsinki Oy.

Samalla kuljetuspalvelun tilausnumero vaihtuu. 1.7.2022 alkaen kyyti tilataan Taksi Helsingin kuljetuspalvelukeskuksen numerosta (03) 4108 1617.

Jos sinulla on kuulo- tai puhevamma, voit tehdä tilauksen tekstiviestinä. Uusi tekstiviestitilausnumero kuulo- ja puhevammaisille 1.7.2022 alkaen on 045 73980156.

Voit tehdä tilauksen myös Taksi Helsingin RIDEIT – makupa-matkojen tilaussovelluksella (katso lisää https://www.taksihelsinki.fi/tilaa-taksi/sote-taksi/makupa/).

Tee heinäkuulle tulevat kyytitilauksesi Taksi Helsingin tilausnumeroon. Taksi Helsinki alkaa ottaa heinäkuun kyytitilauksia vastaan maanantaista 20.6.2022 alkaen.  

Palveluntuottajan vaihdos ei vaikuta käyttäjien matkaoikeuksiin eikä kuljetuspalvelupäätökseen. Mikäli osoite- ja muut tiedot ovat ennallaan, ei palveluntuottajan vaihdos vaadi käyttäjältä mitään toimenpiteitä.

Suurin muutos tulee koskemaan kuljetuspalvelumatkojen omavastuuosuuden perimistä. Jatkossa kuljetuspalvelun omavastuuta ei makseta kyydin päätteeksi taksinkuljettajalle, vaan Hausjärven kunta kuljetuspalvelun järjestäjänä lähettää omavastuuosuuksista käyttäjälle laskun kuukausittain jälkikäteen.

Palveluntuottajan vaihtuessa kuljetuspalvelun käyttöön tulee lisäksi joitakin muita muutoksia, jotka koskevat mm. kyydin tilaus- ja odotusaikoja. Kuljetuspalvelun käyttäjille on lähetetty kuljetuspalvelun käyttäjän ohje, josta saa lisätietoa muutoksista sekä muusta kuljetuspalvelun käytöstä. Ohje myös ohessa pdf-tiedostona.

Kuljetuspalveluohje sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen käyttäjille ja kuljettajille 30.6.2022 saakka

Kuljetuspalveluohje sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen käyttäjille ja kuljettajille 1.7.2022 alkaen

Sosiaalipalvelujen myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2022 alkaen.

Lapsi- ja nuorisopoliittinen ohjelma/selvitys

Asiakkaan oikeudet

Tietosuojatiedotteet osoitteessa: http://www.hausjarvi.fi/tietosuoja

Muistutus sosiaalihuollon asiassa

Riihimäen seudun vammaispoliittinen ohjelma vuosille 2015-2020

Makupa ohje tilaajatahoille ja asiakkaille Palautteet ja reklamaatiot