Tervetuloa Samixet-musikaalin kotisivuille!

SAMIXET on Hausjärven yläaste/lukion kuudes musiikkinäytelmä. Taustavoimana toimii jälleen vanhempien tukiyhdistys, joka yhdessä koulun rehtorin ja muiden opettajien kanssa tuottaa esityksen. Erilaisiin työtehtäviin osallistuu n. 120 oppilasta. Lauluvoimaa kehittämään on houkuteltu hausjärveläistynyt maailmantähti, Värttinän Mari Kaasinen. Alueellista oppilaitosyhteistyötä tehdään jälleen Riihimäen ammatti-oppilaitoksen Mediakeskus Rikastamon kanssa, joka vastaa näyttämötekniikasta ja esityksen taltioinnista.

SAMIXET-musikaali käsittelee hyvin ajankohtaista ja kansainvälistä, mutta myös mitä paikallisinta aihetta, väestön monimuotoisuutta, erilaisuutta. Koulumaailmaan sijoittuvana näytelmän ydin on koulu-kiusaamisessa, jokaiselle ihmiselle varmasti tutussa aiheessa. Vaikka Suomessa asuu yhä enemmän maahanmuuttajia, (Hausjärvelläkin yli 20 eri maasta), emme rajaa aihettamme uussuomalaisten ja valtaväestön välisiin törmäämisiin vaan yritämme hipaista mahdollisimman montaa sellaista kipupistettä, mikä kiusaamista aiheuttaa.

SAMIXET haluaa osoittaa, miten erilaisia ja kuitenkin niin samanlaisia me olemme. Herkässä kehitysvaiheessa olevien nuorten erilaisuus korostuu koulussa, missä yhteistä aikaa joutuu eniten viettämään. Samankaltaisuudesta huolimatta nuoret vertaavat itseään ankarasti, erilaisuus osoitetaan tylysti. On helppo selviytyä jengiytymällä tai pukeutumalla siten, ettei erotu muista. Moni haluaa myös erottua. Ulkomuoto on valittu koodi, viesti muille siitä, mikä tai kuka on. Yleensä rajun ulkokuoren alla on kiltti ja herkkä nuori, joka kiihkeästi etsii elämälleen suuntaa.

SAMIXET haluaa myös kertoa, että erilaisuus on rikkaus. Miten tylsää eläminen olisikaan, jos kaikki olisivat samanlaisia! Jokaisella ”tyypillä” on kerrottavana oma, aivan ainutlaatuinen tarinansa ja jokainen tarina on kuulemisen arvoinen.

Haluan lausua kiitokseni kaikille arvokkaaseen työhön osallistuneille.

Risto Autio, ohjaaja

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0