Nyt meni tunteisiin -musikaali

Komedia suurista tunteista pienessä pihapiirissä

 Neljä perhettä elää saman taloyhtiön B-rapussa aivan tavallista arkea, kunnes lähestyvä myrsky nostaa muutoksen tuulia ja erilaiset tunteet alkavat nousta pintaan. Talonmies Reimo Reiskanen yrittää saada asukkaat innostumaan taloyhtiön kokouksista, jotta saataisiin enemmän väkeä huolehtimaan yhteisistä asioista. Tällä kertaa päätettävänä on vanhan pihakuusen kohtalo. Onnistuuko hän aktivoimaan talon väkeä jokailtaisella vierailullaan, kun kaikilla on niin kova tohina omassa elämässään. On salaisuuksia, rakkaushuolia, identiteettikriisejä.

Brumin perheen keski-ikää potevalla perheenisällä tunteet heittelevät enemmän kuin uhmaikäisellä. Hän ei enää tiedä ostaako uuden auton vai aloittaako mökin lisäsiiven rakentamisen. Bentosten perheen äiti on uuden edessä. Kun lapset ovat kasvaneet jo isommiksi, täytyy hänen oppia elämään suuren maailman pelkojen kanssa. Ja tietenkin ennaltaehkäistä niitä parhaansa mukaan lastensa elämästä. Tästähän perheen itsenäistyvä tytär iloitsee, varsinkin ennen ensitreffejään. Samaan aikaan, kun Börgöttösten perheen täydellisyyttä tavoitteleva äiti opettelee omassa arjessaan sanomaan ei, naapurin kaksivuotias lapsinero (äidiltään salaa) luettelee kieltosanoja kaikilla kielillä. Böösin perheessä pohditaan, kuinka oikaista elämänmittainen väärinkäsitys rakkaille lähimmäisille. Nuoret (ja vanhemmatkin) miettivät miten saada rakkauden kipinät liekkiin loukkaamatta ketään, ja säilyttää hyvä ystävyys siinä sivussa. Miten käy ystävyyden, kun parhaat kaverit ihastuvat samaan naapuriin? Entä pystyykö Bentosten perheenisä leikkaamaan nurmikon kotisohvalta käsin? Entä pihan lapset? He eivät jaksa enää vain katsoa sivusta, kun mitään ei saada aikaiseksi ja perustavat salaisen ryhmän pihapuun pelastamiseksi ja talonmies Reimo Reiskasen avuksi.

Nyt meni tunteisiin -musikaali on lämminhenkinen ja melodramaattinen komedia, joka kuvastaa ratkiriemukkaalla tavalla neljän perheen kurvikasta elämää samassa naapurustossa. Musikaalissa käsitellään tunnetaitoja ja keskustelun merkitystä niin isojen kuin pientenkin ihmisten elämässä. Menoa tahdittavat upeat klassikkokappaleet 60-luvulta aina tämän päivän helmiin asti loistavan livebändin säestämänä. Uskallatko tulla katsomaan, mitä kaikkea voi tapahtua myrskyisenä yönä?

Nyt meni tunteisiin -musikaali on Hausjärven yläasteen ja lukion yhdestoista musikaali. Perinteeksi noussut musikaaliproduktio toteutetaan oppilaiden kanssa joka toinen vuosi koulun tarjoamana kerhotoimintana. Toiminnan tavoitteena on tarjota nuorille ikimuistoinen kokemus ja ammattimaista matalan kynnyksen harrastustoimintaa yhteistyökykyä ja pitkäjänteisyyttä vaativan musiikki- ja teatteriproduktion muodossa. Musiikin ohjauksesta vastaa koulun musiikinlehtori Jukka Palonen. Käsikirjoitusryhmän ohjauksesta ja musikaalin ohjauksesta vastaa teatteri-ilmaisun ohjaaja Rosa Autio. Musikaalin tuotannosta vastaa vanhempainyhdistys Hausjärven yläkoulun ja lukion tuki -yhdistys eli HaTu ry. Musikaali toteutetaan yhteistyössä Riihimäen Hyrian media-alan opiskelijoiden kanssa. Musikaalin toteutusta tukevat Hausjärven kunta ja laaja joukko paikallisia toimijoita ja yrityksiä jokainen omalla tavallaan. Pieni ja ketterä nousevan katsomon teatteri nousee Oitin Juhlatalolle joka toinen vuosi laajan yhteistyön ja talkootoiminnan tuloksena. Tämä vahvistaa nuorten harrastustoiminnan lisäksi myös koko paikallista yhteisöä.

Nyt meni tunteisiin -musikaalin käsikirjoituksesta vastaa kymmenhenkinen nuorista koostuva käsikirjoitusryhmä ja ohjaaja Rosa Autio. Käsikirjoitus on ideoitu ja kirjoitettu yhdessä kevään 2019 aikana. Syksyllä 2019 musikaalin työryhmään ovat tulleet mukaan esiintyjät, bändi, kuoro, puvustajat, maskeeraajat, lavastajat ja markkinoinnista vastaavat nuoret. Produktio osallistaa kaikenkaikkiaan noin seitsemänkymmentä nuorta. Vuoden kestävä musikaali-produktio huipentuu ensi-iltaan lauantaina, tammikuun 11. päivä 2020 klo 16.00.

 

Musikaalin ensi-ilta on la 11.1.2020 klo 16.00.

Esitykset: su 12.1. klo 16.00, ke 15.1 klo 19.00, pe 17.1 klo 19.00, la 18.1 klo 16.00, su 19.1 klo 16.00, ti 21.1 klo 19.00, pe 24.1 klo 19.00, la 25.1 klo 16.00, su 26.1 klo 16.00. Lisäksi neljä koululaisnäytöstä.

Paikka: Oitin Juhlatalo, Urheilutie 1, 12100 Oitti, Kanta-Häme

Liput: Aikuiset 18 €, lapset ja opiskelijat 12 €

Kysy perhe-, ryhmä- ja sarjalippujen hinnat erikseen. Alle 3 v ilmaiseksi.

Lipunmyynti 046 576 6508

Lisätietoja:

Facebook/ Hausjärven nuorten musikaali

Facebook/ Hatun -Hausjärven Yläkoulun ja Lukion tuki ry

Instagram/ @nuortenmusikaalit

Hausjärvi.fi musikaalit

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0