Älä Sure

Älä sure

”Neljä novellia ja epilogi”

Musiikkinäytelmä / Hausjärven Yläaste/Lukio / Ensi-ilta 10.3.2007 / Oitin Urheilutalo

Sivuja päivitetään projektin edistyessä. Päivitetty 10.4.2007

Suomalainen iskelmälyriikka on vuosikymmenien aikana muuttunut oikeastaan vain tyyliltään. Pateettisten runojen kaihoisat sankarit ja merten takaa kotimaataan haikailevat seilorit ovat tänä päivänä verbaalista tajunnanvirtaa tykittäviä rokkareita, yhä enemmän naisia. Aiheet ja teemat ovat aika lailla samoja, mihinkä ihminen perustarpeiltaan olisi muuttunut. Uutta on nuorten avoin tilitys perhesuhteistaan, isät ja äidit saavat kyytiä, romanttisen iskelmän aikaan perheen arvostelu oli tabu.

Musiikkilajien sekoittaminen on sekin nyt täysin avointa, joskaan nuoret eivät tänään tanssi humppaa, jenkkaa, foxtrottia, valssia tai tangoa.

ÄLÄ SURE – musiikkinäytelmä kertoo tämän päivän nuoren elämästä viiden eri teeman kautta:

  • Jokainen kokee yksinäisyyttä,
  • kukapa ei rakastuisi.
  • Pitää elää, on siis bailattava.
  • Perhe on tärkein, vaikka aina jokin mättää.
  • On kuuluttava porukkaan , muutenhan sitä oikeasti on yksin.

ÄLÄ SURE – musiikkinäytelmässä esitetään uudempaa suomalaista poppia ja rokkia, josta osa puettuna vanhan iskelmän kuosiin, sekä vanhaa, tuttua iskelmää nykysovituksin.

ÄLÄ SURE – musiikkinäytelmä tarjoaa oivalluksia, tunnelmapaloja, samaistumista niin nuorille kuin vanhemmille.

ÄLÄ SURE – musiikkinäytelmän teemat ovat pieniä tarinoita, novelleja. Jokainen ihminen on oma tarinansa. Kaikilla on muistonsa. Tunteensa. Teemalla on myös väri.

ÄLÄ SURE – musiikkinäytelmässä me kytkemme aikakaudet yhteen ja pohdimme, onko nuoriso muuttunut aikojen saatossa. Haluamme myös rohkaista tämän päivän nuorisoa elämään, vaikka maailma tuntuukin niin monelle kaatuvan päälle.

Vanhaa iskelmää siteeraten:

”Elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa
ja kun lentää siivin valkein niin kuin joutsen.”


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0