Haluan maksaa ePassilla tai Smartumilla. Miten toimin?

 

Smartum Saldo: Kirjaa henkilötietosi ilmoittautumislomakkeelle ja lähetä ilmoittautuminen. Sen jälkeen avautuvalla sivulla on Smartumin logo, jota klikkaamalla pääset kirjautumaan omalle saldotilillesi.

ePassi: Kirjaa henkilötietosi ilmoittautumislomakkeelle ja lähetä ilmoittautuminen. Sen jälkeen avautuvalla sivulla on kurssin nimen kohdalla Kulttuuripassi/Sporttipassi -logo, jota klikkaamalla pääset kirjautumaan ePassin tilillesi.

Jos maksamisessa on ongelmia, ole yhteydessä opiston toimistoon. Älä odota opiston laskua, sillä laskun lähdettyä niitä ei voi enää maksaa Smartumin tai ePassin kautta.

 

Onko mahdollista tulla kokeilemaan kurssille ilman ilmoittautumista?

Ei ole. Hausjärven kansalaisopistolla ei ole ilmaisia kokeilukertoja. Hausjärven kansalaisopiston ja kurssia opettavan tuntiopettajan on tiedettävä etukäteen läsnäolijat kurssilla. Vakuutukset koskevat vain kurssille ilmoittautuneita paikkakuntalaisia. Ulkopaikkakuntalaiset opiskelijat huolehtivat itse vakuutusturvastaan.

 

Olen ilmoittautunut kurssille. Tuleeko Hausjärven kansalaisopistolta erikseen muistutus kurssin alkamisesta?

Erillistä tiedotetta kurssin alkamisesta ei lähetetä. Laita siis kurssin aika ja paikka itsellesi muistiin. Hausjärven kansalaisopistosta otetaan yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai siihen tulee jotain muutoksia.

 

Olen eläkeläinen/opiskelija/työtön, miten saan alennuksen kurssimaksusta?

Eläkeläisten, opiskelijat ja työttömät saavat 30 % alennuksen koko lukuvuoden kestävien kurssien kurssimaksusta lukuun ottamatta Opetushallituksen tukemia koulutuksia, joissa on jo alennettu hinta. Rintamatunnuksen omaavat veteraanit on vapautettu kurssimaksuista.

Eläkeläisalennuksen saavat vuonna 1956 tai sitä ennen syntyneet opiskelijat automaattisesti. Mikäli olet nuorempi eläkeläinen, käy näyttämässä eläkeläiskorttisi opiston toimistolla ennen kurssin alkamista, tai sovi joku muu tapa sen todentamiseen.

Työttömän alennuksen saa toimittamalla todistuksen työnhaun voimassaolosta. Todistuksen saa TE-toimiston Oma asiointi – verkkopalvelusta ja se toimitetaan opiston toimistoon ennen kurssin alkamista. Laskutuksen jälkeen alennusta ei enää huomioida.

Opiskelija-alennuksen saa kokoaikainen opiskelija esittämällä opiskelijakortin tai oppilaitoksesta saatavan opiskelijatodistuksen ennen kurssin alkua. Laskutuksen jälkeen alennusta ei enää huomioida.

 

Järjestetäänkö syyslukukauden opetus lähiopetuksena?

Lähtökohtana on, että lähiopetuksena suunnitellut kurssit alkavat lähiopetuksessa. Myös etäopetuksen järjestämiseen on varauduttu, jos oppilaitosten lähiopetus kielletään, ja sitä varten kansalaisopistolle on hankittu sähköinen Pedanet -alusta. Mahdollisen lähiopetuksen siirtymisestä etäopetukseen tiedotamme kurssikohtaisesti.

 

Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

Jos et, ota yhteys Hausjärven kansalaisopiston toimistoon joko soittamalla p. 019 758 6771 tai sähköpostilla paivi.nurmi(at)hausjarvi.fi.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0