Kurssimaksut ja alennukset

Katso tarkemmat ohjeet paperisesta opinto-ohjelmasta, verkkopalvelusta: https://uusi.opistopalvelut.fi/hausjarvi/fi/ tai Hausjärven kansalaisopiston Peda.netistä, Hausjärven kansalaisopiston kurssikäytännöt: https://peda.net/hausjarvenopisto/hausjarven-kansalaisopiston-kurssikaytan

Opistolla on kurssimaksujärjestelmä. Kurssimaksu on merkitty opinto-ohjelmaan kurssin kohdalle. Opetushallitus tukee joidenkin ryhmien kuten eläkeläisten ja työttömien opiskelua ns. opintoseteliavustuksella. Myönnetty avustus on huomioitu opintoryhmien kurssimaksuissa. Tuki painottuu terveyden ja aktiivisuuden edistämiseen. Näiden kurssien kurssinkuvauksessa on maininta: OPH:n tukemaa koulutusta.

Oppimateriaalinsa opiskelija kustantaa itse.

Sitoudut maksamaan kurssimaksun ilmoittautuessasi kurssille.

Tutustu kurssin sisältöön huolellisesti ja kysy tarvittaessa lisätietoja opistosta.

Ilmaisia tutustumiskertoja kursseille ei ole.

KOKO LUKUVUODEN KURSSIEN ALENNUKSET:

 

Työttömät, eläkeläiset ja kokoaikaiset opiskelijat: 30 % alennus kurssimaksuista. Alennukseen oikeuttava todistus on käytävä esittämässä opiston toimistossa kurssin alkuun mennessä. Henkilö on oikeutettu vain yhteen alennukseen yhtä kurssia kohti.

OPH:n tukema koulutus: Kurssin kuvauksessa ilmoitetaan, jos Opetushallituksen opintoseteliavustus on jo huomioitu kurssimaksussa. Opintosetelikursseista ei saa muita alennuksia.

Rintamatunnuksen omaavat veteraanit on vapautettu kurssimaksuista.

Kaiku-Kortti: Valtakunnallinen Kulttuuria kaikille ry. on kehittänyt Kaiku-Kortin. Kanta-Häme ottaa Kaiku-Kortin käyttöön 2021 vuoden alussa. Hausjärven kunnassa Kaiku-Kortin käyttöä koordinoi perusturva, ja kulttuurintuottajina ovat Hausjärven kansalaisopisto ja liikuntatoimi. Yli 16-vuotias sosiaalitoimen asiakas saa halutessaan Kaiku-Kortin, jolla voi ilmoittautua mille tahansa Hausjärven kansalaisopiston kurssille ilmaiseksi, pois lukien Jooga, tiistai-ilta. Kortin haltija voi myös osallistua liikuntatoimen tai nuorisotyön retkelle tai matkalla (max. 3 korttia/retki) tai saada maksuttoman kuntosalivuoron kahdeksi kuukaudeksi (1 tunti/viikko).

 

LASKUTUS JA MAKSAMINEN

Lasku lähetetään koti- tai laskutusosoitteeseen. Se tulee maksaa kokonaan eräpäivään mennessä viitenumeroa käyttäen. Jos laskussa on epäselvyyksiä, tai sinulla on vaikeuksia maksamisessa, ota heti laskun saatuasi yhteys opiston toimistoon.

Maksamattomat laskut menevät perintään kunnan muiden laskujen tavoin. Kurssimaksun maksamatta jättäminen johtaa myös opiskeluoikeuden menetykseen. Maksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää kurssin.

Kurssi on mahdollista maksaa myös työnantajan myöntämällä Smartum Saldolla tai ePassilla ilmoittautumisen yhteydessä. Liikunta- ja kulttuurisetelit eivät käy maksuvälineeksi, koska opistolla ei ole käteiskassaa. Jos sinulla on ongelmia maksamisen suhteen (Smartum tai ePassi), ota yhteys opiston toimistoon p. 019 758 6771.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 1 Kyllä 3 Ei 1