Hyvä sijainti

Hausjärvi sijaitsee Kanta-Hämeen maakunnassa. Kunnan rajanaapureita ovat etelässä Hyvinkää, lännessä Riihimäki, pohjoisessa Janakkala ja Hämeenlinna sekä idässä Hollola, Kärkölä ja Mäntsälä.

Hausjärven kulttuuriympäristölle ovat ominaista vanhat hämäläiskylät ja kauniit viljelysmaisemat. Jääkausi muovasi Hausjärven maisemaan reunamuodostumat eli harjut ja lukot. Hausjärveltä on löydetty useita kivikautisia asuinpaikkoja. Hausjärveen kuului osa Hyvinkäätä vuoteen 1918 ja Riihimäen kaupunki vuoteen 1922 asti.

Etäisyydet kaupunkeihin: Helsinkiin 85 km, Lahteen 45 km, Hämeenlinnaan 50 km, Tampereelle 125 km, Turkuun 175 km, Forssaan 90 km, Riihimäelle 20 km ja Hyvinkäälle 25 km.

Hausjärvi on rautatiepaikkakunta. Kuntaa halkoo toisaalta päärata eli Helsinki-Hämeenlinna-rautatie ja toisaalta Riihimäki–Lahti-Pietari-rata. Kunnan alueella on neljä toimivaa henkilöliikenteen rautatieasemaa: pääradalla Riihimäen pohjoispuolella Ryttylän asema ja Riihimäki-Lahti-radalla lännestä alkaen Hikiä, Oitti (kunnan keskustaajama) ja Mommila.

Tieverkoston runko on kantatie 54 (Riihimäki-Lahti). Muita teitä ovat Hämeenlinna-Helsinki, Hämeenlinna-Porvoo, Tervakoski-Turkhauta ja Oitti-Lammi-maantiet. Myös Helsinki-Tampere-moottoritie on lähellä Hausjärvellä, vaikkakaan ei kunnan alueella.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 13 Ei 1 Kyllä 13 Ei 1